والدین الکلی
بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان ملی مشاوره ی الکلیسم و وابستگی به مواد، بیش از 28 درصد از آمریکایی ها حداقل یکی از والدینشان دچار الکلیسم است.
و همچنین بیش از 78 میلیون آمریکایی یا به عبارتی 43 درصد از جمعیت بزرگسال در خانواده دور یا نزدیک خود با پدیده الکلیسم و سوء مصرف الکل مواجه هستند. برای چندین دهه، تلاش ها برای فهم و درمان الکلیسم در درجه اول معطوف به شخص بیمار و اثرات مخرب مصرف این مواد بر زندگی وی بود.
در سال های اخیر، انجمن ملی کودکان الکلی توجه زیادی به این گروه و آسیب های ناشی از سوء مصرف الکل بر این گروه سنی معطوف کرده است. به صورتی که تا پنج سال پیش این انجمن فقط 21 عضو داشت و امروز شاهد آن هستیم که این انجمن با بیش از 7000 نفر هم اکنون به کار خود ادامه می دهد.

والدین الکلی چه بلایی بر سر فرزند خود می آورند؟
مشکلات روحی
بزرگ شدن در خانواده ای که پدر، مادر یا هر دو الکلی هستند می تواند بسیار دردناک و آسیب زا باشد.
تا جایی که ممکن است زخم های کودکی ناشی از آن تا سال های جوانی و بزرگسالی ادامه پیدا کند.
مشکلات اقتصادی
کودکان چنین خانواده هایی اغلب تبدیل به «سوپر کودکانی» می شوند که نه تنها باید اداره کننده زندگی خانواده باشند، بلکه باید همچنین به کار مراقبت از والد یا والدین الکلی خود نیز مشغول شوند.
مشکلات اجتماعی
علاوه بر این ها، این کودکان اغلب دچار احساس گناه مبنی بر این می شوند که چرا نتوانسته اند و نمی توانند به والدین خود کمک کنند.
بنابراین، این کودکان در سن کم تصور منفی از خود به همراه اعتماد به نفس پایین را پرورش می دهند که اغلب منجر به این می شود که در بزرگسالی نتوانند به برقراری روابط رضایت بخش دست یابند.
در نتیجه، آن ها این گونه رشد می کنند که همه مردم را غیر قابل اعتماد می دانند و اغلب نسبت به رفتارهای تند و غیر قابل پذیرش دیگران بسیار پذیرا هستند و همین می تواند تبعات زیادی را برای آن ها به همراه داشته باشد.
این زخم روانی با وراثت تعامل می کند و خطر ابتلا به الکلیسم و اعتیاد را تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد تا حدی که آمار ها نشان می دهند که 25 درصد فرزندان افراد الکلی مبتلا به سوء مصرف الکل یا دیگر مواد می شوند. مطالعات نشان می دهند حتی اگر این کودکان در آینده به اعتیاد یا الکلیسم مبتلا نشوند در معرض خطر ابتلا به مشکلات روانشناختی دیگری از جمله وسواس یا احساس غیر منطقی برای بهترین بودن قرار خواهند گرفت.
سخن پایانی
با خواندن این مقاله توانستیم شما عزیزان را از آثار مخرب والدین الکلی بر روی فرزندان آگاه سازیم.
پایان باید بگوییم که اعتیاد والدین به هر ماده ای (سیگار، الکل، مواد مخدر) می تواند آثار بسیار مخربی بر روی فرزندان باقی بگذارد.
می توانیم با کمی دور اندیشی، حال و آینده ی فرزندانمان را نجات بدهیم.
فقط اگر بخواهیم.
برای برقراری ارتباط با دکتر رضا دانشمند، روان درمانگر اعتیاد و متخصص اعصاب و روان در تهران می توانید از راه های زیر اقدام بفرمایید:
0 دیدگاه