خانه » مجله روانپزشکی » آیا زنان بیشتر از مردان دچار اضطراب می‎شوند؟
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

آیا زنان بیشتر از مردان دچار اضطراب می‎شوند؟

طبق گزارش جدیدی که دانشکده پزشکی هاروارد در مجله Coping with Anxiety and Phobias منتشر کرده است، جنسیت برای انواع خاصی از اختلالات اضطرابی و ترس ها (فوبی ها) نقش مهمی بازی می کند. این نشریه به بررسی عوامل زیستی و هورمونی موثر بر ایجاد اختلالات اضطرابی می پردازد.

Coping with Anxiety and Phobias

مجله Coping with Anxiety and Phobias

در این گزارش آمده است: «زنان در مقایسه با مردان، 2 برابر بیشتر از اختلال پانیک (هراس) یا فوبی اجتماعی رنج می برند و این نسبت برای آگورافوبیا (ترس از قرار گرفتن در مکان های عمومی) 3 به 1 در است. همچنین، زنان کمی بیشتر از مردان مبتلا به فوبی خاص (ترس از مکان یا چیزهای خاصی مثل حیوانات، بلندی، خون یا …) می شوند.»

در بخش بعد این گزارش، آمار عجیبی به دست مخاطب داده می شود:  «حدود 10 تا 14 درصد زنان در طول زندگی خود مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD می شوند در حالی که این آمار برای مردان 5 تا 6 درصد است. علاوه بر این، نسبت ابتلا به اختلال اضطراب منتشر یا GAD در زنان 6/6 درصد و در مردان 6/3 درصد است.»

در ادامه این گزارش گفته شده است که «یکی از عوامل تبیین کننده نسبت بیشتر ابتلای زنان به اختلالات اضطرابی در مقایسه با مردان، وجود تفاوت های قابل توجه در هورمون های جنسی است. برای مثال امروزه دانشمندان دریافته اند که هورمون استروژن با سروتونین، انتقال دهنده عصبی که در تنظیم خلق و خو، خواب، اشتها و برخی دیگر از وظابف مغز دخیل است، تعامل می کند و در اختلالات اضطرابی سطوح سروتونین دچار دگرگونی هایی می شود.»

بیشتر بخوانید : آیا رابطه ای میان عصبانیت و اضطراب وجود دارد؟

همچنین، زنان و دختران بیشتر از مردان در معرض سوء استفاده های بدنی یا روانی قرار می گیرند که همین مسئله عاملی مهم برای ابتلا به PTSD می باشد. علاوه بر این، به نظر می رسد که مورد سوء استفاده قرار گرفتن در کودکی منجر به بروز تغییرات طولانی مدت در ساختار شیمیایی و کلی مغز می شود؛ این موضوع نهایتا می تواند عاملی برای ابتلا به اختلالات اضطرابی در سنین بزرگسالی باشد.

با این حال توجه به این نکته ضروری است که اگرچه زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به اختلالات اضطرابی هستند، اما این دسته از اختلالات، بیماری های زنانه ای نیستند و یک پنجم مردان نیز در طول زندگی خود به این اختلالات مبتلا می شوند.

برای مطالعه بیشتر:

http://psychcentral.com/news/2006/10/06/anxiety-more-common-in-women/312.html

دکتر رضا دانشمند

دکتر رضا دانشمند

دکتر رضا دانشمند، روان پزشک، متخصص اعصاب و روان
روان درمانگر اعتیاد، درمانگر بازتوانی شناختی و نوروتراپیست
رییس بیمارستان روانپزشکی رازی
دبیر کمیته اعتیاد انجمن علمی روان‌پزشکان ایران
عضو مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی

برچسب ها:
مقالات مرتبط

حملات پانیک چیست؟

حمله پانیک یک احساس ناگهانی و شدید ترس و اضطراب است. ممکن است کاملاً ناگهانی اتفاق بیفتد و احساس طاقت‌فرسا یا ترسناک داشته باشید. ممکن است تعدادی از این علائم را همزمان احساس کنید یا واکنش متفاوتی...

چه تفاوتی میان توهم و هذیان وجود دارد؟

چه تفاوتی میان توهم و هذیان وجود دارد؟

هذیان و توهم هر دو از علائم اختلالات سلامت روان هستند که درک فرد از واقعیت را تغییر می دهند. اگرچه این دو واژه مشابه هستند، اما یکسان نیستند. درک تفاوت بین هذیان و توهم می تواند در تشخیص و درمان و...

مفهوم ترس و انواع آن

مفهوم ترس و انواع آن

ترس «احساس ناخوشایند و اغلب ناشی از پیش بینی یا آگاهی از خطر است. ترس کاملاً طبیعی است و به افراد کمک می کند موقعیت ها و تهدیدهای خطرناک را بشناسند و به آنها پاسخ دهند. با این حال، ترس سالم یا ترسی...

بهترین روش درمان افسردگی با نوروتراپی

بهترین روش درمان افسردگی با نوروتراپی

برخی افسردگی را نوعی ناتوانی "نامرئی" می دانند. زیرا هیچکس متوجه شدت آسیب نمی شود چون تمام این آسیب در درون شما اتفاق می افتد. افسردگی یک بیماری بسیار رایج است. به طوریکه طبق آمار (سال2020) بیشتر از...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *